Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Rechtspraak positief over wet ontslagrecht

De rechtspraak is positief over de vernieuwing van het ontslagrecht, zoals minister Lodewijk Asscher heeft voorgesteld. Werknemers en werkgevers krijgen meer mogelijkheden tot hoger beroep, maar, zo vreest de Raad voor de rechtspraak, de wet is mogelijk wel te gedetailleerd en schiet zo in dat geval zijn doel voorbij. Dat staat in een advies van de Raad voor de rechtspraak dat maandag aan het kabinet is gestuurd. De raad vindt het huidige ontslagstelsel tot ongelijke behandeling kan leiden.

Kiezen
Werkgevers kunnen nu nog kiezen tussen ontslag aanvragen via het UWV of ze kunnen naar de kantonrechter stappen. In het nieuwe voorstel bepaalt het UWV over ontslag vanwege langdurige ziekte of als een bedrijf moet reorganiseren. De raad is positief dat ontslagen mensen gemakkelijker kunnen proberen hun recht te halen. ''Mensen kunnen een eenvoudige parkeerboete bij de hogerberoepsrechter aanvechten, maar zoiets belangrijks als wijziging van hun inkomenspositie momenteel niet'', schrijft de rechtspraak.

Te verfijnd
Wel vindt de raad het vergoedingensysteem veel te verfijnd. Ook bij andere gedetailleerde regelingen heeft de raad bedenkingen. Bijvoorbeeld bij de ''waslijst van ontslagcriteria waaraan de rechter zich zou moeten houden''. De rechtspraak denkt ook meer kosten te gaan maken en daarom jaarlijks 6,4 miljoen euro extra nodig te hebben voor de extra rechtszaken.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X