Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Internationale scheepvaart onder vuur

Internationale scheepvaart door het Suez-kanaal komt letterlijk onder vuur te liggen van jihadi’s, die vrij spel hebben gekregen in de regio. Moslimextremisten in Egypte nemen de scheepvaart onder vuur met RPG-granaatwerpers. Als de aanvallen grootschalig worden, kan het ernstige consequenties hebben voor de wereldeconomie. Dagelijks maken vele tientallen zeeschepen gebruik van de verkeersader.

In het Suezkanaal wordt in konvooi gevaren; meerdere schepen stomen gelijktijdig op. Er zijn dagelijks drie konvooien, waarvan twee van noord naar zuid en één van zuid naar noord. De schepen varen met een snelheid tussen de 11 en 16 kilometer per uur, afhankelijk van het type en de omvang van het schip. De reistijd door het kanaal ligt tussen de 12 en 16 uur.

Het belang van de doorvaart is zeer groot. Schepen tussen de noordelijke Atlantische oceaan en de Indische Oceaan moesten voorheen om het continent Afrika varen, langs Kaap de Goede Hoop. Sinds het Suezkanaal bestaat is dat niet meer nodig.

De scheepsvaart wordt nu echter bedreigd door jihadisten. Een strijdgroep, die zichzelf de ‘al-Furqan Brigades’ noemt, heeft de beschietingen opgeëist op enkele containerschepen in juli en deze maan, slechts enkele dagen geleden. De claims zijn authentiek, omdat de strijders erbij ook een video vrijgaven waarop de beschietingen en de daders te zien zijn. Een Egyptische blogger, Wael Abbas, zegt de beelden en de claims te hebben gekregen van een ‘anonieme bron’, en postte de beelden op zijn blog ‘al-Wa'i al-Misri’ en op YouTube.

In de eerste verklaring van de ‘al-Furqan Brigades’ staat dat de strijders schepen zullen blijven aanvallen in het Suezkanaal „als vergelding voor de criminele praktijken van het Egyptische militaire regime tegen moslims en moslim-heiligdommen”. In de claim wordt het Suezkanaal betiteld als de „slagader van commercie voor de landen van ongeloof en tirannie”. In de eerste video wordt een nachtelijke aanval getoond op een oorlogsschip, de tweede een aanslag op klaarlichte dag op een commercieel containerschip. De daders zeggen door te gaan met aanslagen totdat de islamitische shariah is ingevoerd en dreigen „elk moment” weer toe te slaan.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X