Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


De Europese ziekteverzekeringskaart

Wat is de Europese ziekteverzekeringskaart?
Een gratis kaart waarmee u gedurende een tijdelijk verblijf in de 28 EU-landen, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland toegang hebt tot medisch noodzakelijke zorg binnen het openbare zorgstelsel. U krijgt de zorg onder dezelfde voorwaarden en tegen dezelfde kosten (in sommige landen gratis) als de mensen die in dat land verzekerd zijn.

Kaarten worden uitgegeven door het zorgverzekeringsorgaan in uw eigen land.

Belangrijk – de Europese ziekteverzekeringskaart:
  • is geen alternatief voor een reisverzekering. De kaart dekt geen particuliere gezondheidszorg of kosten voor bijvoorbeeld repatriëring of verloren/gestolen eigendommen.
  • dekt geen kosten als u reist met het uitdrukkelijke doel een medische behandeling te ondergaan.
  • geeft geen garantie dat u gratis geholpen wordt. Aangezien het zorgstelsel in ieder land anders is, kunnen diensten die in eigen land gratis zijn in een ander land wel kosten met zich meebrengen.
Opgelet: als u verhuist naar een ander land, kunt u de Europese ziekteverzekeringskaart niet gebruiken, maar moet u zich registreren met het S1-formulier om medische zorg te krijgen in uw nieuwe woonplaats.
Download de app voor uw smartphoneHandleiding voor het gebruik van de Europese zorgpas (European Health Insurance Card; EHIC) in de 28 EU-landen, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland. De handleiding biedt algemene informatie over de pas, telefoonnummers voor noodgevallen, dekking van behandelingen en (on)kosten, het declareren van zorgkosten en contactgegevens bij verlies van de pas, en een herinneringsfunctie in verband met de vervaldatum van de pas. Al deze informatie is ook beschikbaar als uw telefoon geen internetverbinding heeft. De app is verkrijgbaar in 25 talen en tussen de verschillende talen kan gemakkelijk worden gewisseld. Belangrijke opmerkingen:
  • Om technische, juridische en privacygerelateerde redenen komt de app NIET in de plaats van de pas. De pas kan niet voor gebruiksdoeleinden worden gegenereerd of gedownload.
  • De Europese zorgpas geldt NIET als vervanging voor een reisverzekering.
  • De Europese Commissie is NIET verantwoordelijk voor de uitgifte van Europese zorgpassen. Deze worden kosteloos versterkt door uw landelijke zorgverzekeraar.
  • Als u de app voor het eerst gaat gebruiken, moeten er eerst gegevens worden gedownload (ong. 25 MB). De aanbieder van uw internetverbinding kan hiervoor van toepassing zijnde kosten in rekening brengen. Wij raden u aan om alle gegevens te downloaden voordat u naar het buitenland afreist.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X