Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Nederland sluit met België en Duitsland akkoord over grenswerkers

Nederland heeft met België en Duitsland een fiscaal akkoord gesloten voor grensarbeiders in loondienst.

De regel is dat je belast wordt in het land waar je daadwerkelijk werkt – bij thuiswerken is dat dan het land waar je woont. Deze regel is tijdelijk opgeschort om te voorkomen dat deze groep werkenden negatieve fiscale gevolgen gaat ondervinden als gevolg van de coronacrisis.

Grensgevallen
Mensen die normaal gesproken net over de grens in België werken en in Nederland wonen zouden nu ze moeten thuiswerken dan ineens in Nederland inkomstenbelasting moeten betalen in plaats van in België.

‘Duitsland en Nederland en België en Nederland zijn voor grensarbeiders in loondienst overeengekomen dat de thuiswerkdagen mogen worden behandeld als dagen gewerkt in het land waar men onder normale omstandigheden zou hebben gewerkt, onder de voorwaarde dat deze thuiswerkdagen wel worden belast in het andere land. De grensarbeider hoeft niet te kiezen voor deze afwijkende behandeling. Hij kan de thuiswerkdagen ook blijven behandelen als dagen waar feitelijk is gewerkt. In de aangifte inkomstenbelasting 2020 verwerkt men deze keuze.

De afspraken tussen Duitsland en Nederland en België en Nederland gelden in elk geval van 11 maart 2020 tot en met 31 mei 2020. De overeenkomst met Duitsland wordt maandelijks automatisch verlengd, totdat Nederland of Duitsland deze opzegt. De overeenkomst met België wordt na 31 mei maandelijks verlengd als Nederland en België dit overeenkomen. Voor wie noodgedwongen thuis zit met behoud van salaris, verandert niets. Dan blijft het salaris ook gedurende deze periode belast in het land waar men onder normale omstandigheden zou hebben gewerkt.

Meer informatie: Staatscourant

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X