Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Veel fouten bij belastingaangifte huiseigenaren, fiscus komt met checklist

Volgens de Belastingdienst maken huiseigenaren vaak fouten bij de belastingaangifte. Ook komen er dagelijks veel vragen binnen over het onderwerp. Om de woningbezitter beter te informeren, komt de fiscus nu met een campagne en een checklist.

Met name dit jaar zijn er veel vragen over het oversluiten van een hypotheek. In het tweede kwartaal zijn er bijna 150.000 hypotheekaanvragen gedaan, een absoluut record. Dat komt vooral doordat woningeigenaren hun hypotheek bij een andere geldverstrekker hebben ondergebracht om te profiteren van de historisch lage hypotheekrente. Ook de groep starters was groter dan normaal.

Tom Zandbergen, specialistisch adviseur bij de Belastingdienst: ,,De vragen die we krijgen variëren van regels rond familieleningen en overwaarde tot het aanvragen van de voorlopige aanslag. Daarnaast zien we dat het kopen van een woning jammer genoeg vaak leidt tot fouten in de aangifte. Dat kan betekenen dat mensen te weinig belasting hebben betaald, maar mensen doen zichzelf even vaak juist tekort.”

Voorlopige aanslag
De voorlopige aanslag is één van de onderwerpen waar woningeigenaren veel vragen over hebben en waarbij een foutje snel is gemaakt. Veel woningbezitters ontvangen jaarlijks zo’n aanslag van de Belastingdienst. Het betreft een schatting van de te betalen of te ontvangen belasting voor het komende jaar. Voor woningbezitters is dit vaak een teruggaaf vanwege de hypotheekrenteaftrek. Als je minder rente betaalt, kun je ook minder aftrekken van de belasting. Daarom moet je renteaanpassingen doorgeven.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X