Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Anoniementarief bij geen buitenlands adres

De belangrijkste wijziging en aandachtspunten in de aangifte loonheffingen per 2019 staan in de Nieuwsbrief Loonheffingen 2019.

De belangrijkste wijziging in de aangifte loonheffingen is het vervallen van code 6 van de codes reden geen bijtelling auto (0% bijtelling). Deze code vervalt omdat er per 1 januari 2019 geen auto’s meer zijn met 0% bijtelling. Vanaf die datum eindigt het overgangsrecht voor:
  • auto’s zonder CO2-uitstoot met een datum 1e tenaamstelling in 2013;
  • auto’s met een CO2-uitstoot van meer dan 0, maar niet meer dan 50 gram per kilometer en met een datum 1e tenaamstelling in 2013.
Voor deze auto’s kan tot en met 31 december 2018 nog een bijtelling van 0% gelden.

Aandachtspunten
Belangrijke aandachtspunten in de aangifte loonheffingen zijn:

1) Levensloopverlof bij werknemer 61 jaar en ouder
Als een werknemer minder gaat verdienen omdat hij levensloopverlof opneemt, dan gebruikt u de code incidentele inkomstenvermindering ‘O’ (Onbetaald verlof). Dat moet u ook doen als een werknemer van 61 jaar of ouder fulltime levensloopverlof opneemt, terwijl de dienstbetrekking blijft bestaan. U moet dan bij de bestaande inkomstenverhouding code ‘O’ kiezen.

Het uitgekeerde levenslooptegoed neemt u op onder een nieuw nummer inkomstenverhouding.
2) Anoniementarief bij geen buitenlands adres
Is een werknemer geen inwoner is van Nederland, dan mag u in de aangifte niet zijn tijdelijke Nederlandse adres (bijvoorbeeld van een recreatiewoning) opnemen. U moet het buitenlandse adres opnemen.

Als u alleen het tijdelijke Nederlandse adres en niet het adres in het buitenland hebt, dan moet u voor deze werknemer het anoniementarief toepassen.

3) Verloonde uren bij stukloon
Als u bij stukloon of iets soortgelijks het aantal verloonde uren bijhoudt, dan moet u deze uren opgeven in de aangifte. Alleen als u geen uren bijhoudt, vult u 0 in.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X