Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Brussel blokkeert kabinetsplannen met zzp’ers

De uitvoering van de kabinetsplannen om schijnzelfstandigheid bij en uitbuiting van zzp’ers aan te pakken, wordt minstens een jaar uitgesteld. De Europese Commissie heeft duidelijk gemaakt dat die in strijd met het EU-recht zouden zijn.

Minister Koolmees (Sociale Zaken) studeert nu op ideëen die wel de Brusselse toets kunnen doorstaan. Door die vertraging zal zijn wetgeving hierover niet eerder dan 2021 in werking treden, schrijft hij aan de Kamer.

Het kabinet was eigenlijk van plan om zzp’ers die een bepaalde tijd voor een opdrachtgever werken en het normale werk uitvoeren, voortaan automatisch als werknemer te bestempelen. Dat blijkt onverenigbaar met Brusselse regels.

Ook zou er een minimumtarief voor zzp’ers komen. „Dit houdt in dat zelfstandigen niet minder dan een tarief tussen de 15 en 18 euro per uur betaald mogen krijgen”, schrijft Koolmees aan de Kamer. Maar hoe dat minimumtarief er nu moet komen, is nog de vraag.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X