Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Expats reageren met afschuw op migratieplan May

Het kabinetsbeleid onder leiding van de Britse premier Theresa May krijgt steeds meer vorm. Op tafel liggen voorstellen voor een ingrijpend migratieplan, waarin het aannemen van buitenlanders ontmoedigd wordt. En dat roept heftige emoties op bij expats.

Theresa May beloofde de Britse kiezer deze week opnieuw dat zij gaat werken aan een 'country that works for everybody'. Een kabinet dat zich inzet, niet alleen voor de rijke bovenlaag, voor Londen, maar ook voor de gewone Brit. Een huizenmarkt die niet alleen toegankelijk is voor de rijken, maar ook voor mensen met een lager salaris.

En de gewone Brit, zo denkt het Britse kabinet, wil minder migratie. Daarom liggen er drastische voorstellen op tafel om de migratie in te perken. Als deze doorgaan komen er strengere regels voor studenten die willen studeren in Groot-Brittannië. Ook wordt het moeilijker voor bedrijven om buitenlanders aan te nemen.

Naming and shaming
Het meest controversiële voorstel van de Britse minister van Binnenlandse zaken Amber Rudd: bedrijven zouden moeten doorgeven hoeveel buitenlanders ze in dienst hebben. Een 'naming and shaming'-plan om werkgevers aan te moedigen meer Britse werknemers in dienst te nemen. Ondernemers en grote bedrijven reageerden eerder deze week geschrokken op het plan.

Ook expats reageren met afschuw, schrijft persbureau Bloomberg. Ze voelen zich 'onwelkom' en 'verward'. De term 'buitenlander-lijsten' roept bovendien heftige emoties op. "Ik kan niet anders dan denken aan de jaren '30 en '40," zegt een Amerikaanse advocate tegen het persbureau. "Moeten we nu ook een badge op onze arm gaan dragen?"

Heftige emoties
Een 'racistische beslissing', noemt een Afghaanse taxi-chauffeur de mogelijkheid om mee te werken aan het opgeven van het aantal buitenlanders. De emoties liepen nog heftiger op toen radiopresentator James O’Brien teksten voorlas over het opgeven van het aantal buitenlanders van de beroepsbevolking, om vervolgens te zeggen: "Nee, dit kwam niet uit de speech van Amber Rudd van gisteren, het spijt me erg, dit kwam uit Mein Kampf van Adolf Hitler."

De ingrijpende voorstellen van het Britse kabinet kunnen volgens een peiling overigens wel op steun van de bevolking rekenen. 59 procent is het eens met de voorstellen van Rudd.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X