Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Vertrekregeling Belastingdienst kost € 70 mln extra

Volgens de huidige ramingen wordt het meerjarige (2016-2023) budget voor de vertrekregeling bij de Belastingdienst van € 648 mln met circa € 70 mln overschreden. Dat liet staatssecretaris Wiebes afgelopen woensdag weten aan de Kamer.

De Belastingdienst zag zich genoodzaakt om de vertrekregeling per 1 september 2016 stop te zetten. Het was namelijk de bedoeling dat ongeveer 5.000 personeelsleden gebruik zouden maken van de regeling, maar op 1 september hadden maar liefst 7.820 medewerkers zich gemeld voor een gesprek hierover. Dat betekent volgens Wiebes echter niet dat al deze mensen zullen besluiten daadwerkelijk gebruik te maken van de vertrekregeling. Op genoemde datum hebben 5.300 medewerkers de keuze gemaakt voor een van de varianten binnen de regeling (vooral de uitstroomvarianten). 1.372 medewerkers hebben nog geen keuze gemaakt en 1.148 medewerkers hebben na de gesprekken besloten geen gebruik te maken van de regeling.

De kostenoverschrijding wordt niet alleen veroorzaakt door de groter dan geraamde uitstroom, maar ook door de eindheffing. Deze kosten worden binnen de begroting van de Belastingdienst gedekt.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X