Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Wat als Belastingdienst naar Spaanse rekening vraagt?

Vraag: Wij hebben ons huisje in Spanje een paar jaar geleden verkocht. De opbrengst stond op een Spaanse bank. Nu is het bijna op en vraagt de Belastingdienst ineens naar het saldo van mijn Spaanse rekening in 2012 en 2013. Ik heb alle papieren weggegooid, wat nu?

Antwoord: De Belastingdienst controleert op vermogen in het buitenland. Doordat de uitwisseling van gegevens steeds beter wordt, komt de fiscus ook steeds meer zaken op het spoor. Tot 1 juli 2014 geldt een inkeerregeling. Op de site van de Belastingdienst staat het formulier vrijwillige verbetering. Mensen die voor die datum zelf melden dat zij inkomsten of vermogen in het buitenland hebben, moeten wel belasting betalen, maar krijgen geen of een lagere boete. U heeft hier jammer genoeg niet zoveel aan, want als er al vragen zijn gesteld, is vrijwillig inkeren niet meer mogelijk. U zult uw saldo moeten opgeven. Als u dat niet meer weet, kunt u het bij de bank navragen. Gelukkig is er bij u alleen naar de laatste twee jaar gevraagd, want bij inkomsten uit het buitenland kan de Belastingdienst maximaal twaalf jaar teruggaan.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X