Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Meer jacht op misbruikers studiefinanciering

Misbruik van studiefinanciering wordt harder aangepakt. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs kondigde dat dinsdag aan in een brief aan de Tweede Kamer. Er komen onder meer strengere controles op misbruik van de uitwonendenbeurs. Bussemaker wil ook meer geld invorderen van oud-studenten die met een studieschuld naar het buitenland zijn vertrokken, zonder hun adres achter te laten. Vorig jaar is bij deze studenten die toch werden opgespoord, al 3,2 miljoen euro opgehaald.

Partner
Bussemaker wil ook de voorlichting versterken omdat studenten soms onbewust misbruik maken van de regelingen. Veel studenten bijvoorbeeld die een beroep doen op de eenoudertoeslag geven het niet door als ze (weer) gaan samenwonen. Ook komt het voor dat zij zich niet realiseren dat een inwonend familielid in een aantal gevallen ook wordt beschouwd als partner.

DUO, de Dienst Uitvoering Onderwijs van het ministerie werkt bij de opsporing samen met onder meer werkgevers, de IND, het UWV en de Belastingdienst. Vorig jaar werden 3.662 studenten gecontroleerd; 1.784 van hen woonden op een ander adres dan ze hadden opgegeven. Dat komt overeen met de 'opbrengst' in 2012 toen ongeveer 12 miljoen euro werd opgehaald.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X