Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Overleg kabinet met oppositie over belastingherziening van start

Op het ministerie van Financiën is woensdag rond 19.00 het overleg van start gegaan tussen vertegenwoordigers van de coalitie en de oppositiepartijen over de herziening van het belastingstelsel. Wat het kabinet precies voor ogen heeft met de belastingherziening is nog geheim, maar volgens VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra "gaat iedere Nederlander erop vooruit", zei hij voor aanvang van het overleg.

Volgens de NOS gaat een gemiddeld huishouden met een of twee werkenden er 800 euro per jaar op vooruit. Het pakket van lastenverlichtingen moet er voor zorgen dat de koopkracht met 2 procent zal stijgen. Dat wil het kabinet realiseren door de arbeidskorting te verhogen en een verlaging van de het belastingtarief voor de middeninkomens van 42 naar 40 procent.

Bij aankomst liet vice-premier Lodewijk Asscher weten dat de herziening wat hem betreft in de eerste plaats draait om het creëren van werkgelegenheid. Diverse partijen staan mogelijk snel weer buiten, omdat zij niet met het kabinet willen onderhandelen over het belastingstelsel zolang de coalitie niet zelf openbaar maakt wat het voor ogen heeft. VVD en PvdA bereikten hier over afgelopen maandag een akkoord, maar weigeren dit openbaar te maken.

Krol
50Plus-leider Henk Krol stond inderdaad na 25 minuten alweer buiten. Volgens de voorman van de ouderenpartij is de fractievoorzitters om ‘vertrouwelijkheid’ gevraagd. Dat zou volgens hem betekenen dat de onderhandelingen in "de achterkamertjes zouden plaatsvinden". En daar wil hij niet aan beginnen. Het kabinet komt ook niet met een hoofdlijnenbrief, wist Krol te melden. De plannen heeft hij niet mogen inzien.

ChristenUnie-leider Arie Slob kondigde eerder al aan van het kabinet te eisen dat het op hoofdlijnen openbaar maakt wat de plannen zijn. Hij zit echter nog wel binnen. Sybrand Buma (CDA) is ook voorlopig niet van plan te onderhandelen. De CDA'er vindt dat het debat in de Tweede Kamer thuis hoort.

Btw-verhoging
Woensdag ontstond ophef over de btw-verhoging, een onderdeel van de deal tussen VVD en PvdA dat uitlekte. Diverse belangenorganisaties zijn hier fel tegen, omdat dan bijvoorbeeld de kapper duurder wordt. Volgens Asscher hoeft dit niet per se problematisch te zijn. Volgens hem gaat het erom hoe het wordt uitgevoerd in combinatie met andere maatregelen.

Dat vindt ook D66-leider Alexander Pechtold. Wanneer de lasten op arbeid omlaag gaan, betekent het namelijk dat de consument ook weer meer te besteden heeft waardoor hij minder merkt van de btw-verhoging, aldus Pechtold.

Overleg
Bij het overleg zitten naast premier Mark Rutte en Asscher ook staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën). Van de oppositiepartijen zijn verder Jesse Klaver (GroenLinks) en Kees van der Staaij (SGP) aanwezig. Vanuit de coalitiefracties zitten voorzitters Zijlstra en Diederik Samsom (PvdA) aan tafel.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X