Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Fiscus mag belasting heffen over elders opgewekte zonne-energie

De Belastingdienst mag bij eigenaren van zonnepanelen energiebelasting heffen over de stroom die op andermans dak is opgewekt. Dat blijkt uit een uitspraak van de rechtbank Den Haag. Energiebedrijf Eneco en energiecoöperatie LochemEnergie hebben eerder een zaak over deze kwestie aangespannen.

De fiscus vindt dat eigenaren en huurders van zonnepanelen op andermans dak belasting over de stroom moeten betalen, omdat er sprake is van levering van de stroom. De rechter geeft de Belastingdienst op dat punt gelijk. Eneco en LochemEnergie laten in een reactie weten de uitspraak te betreuren.

Ongelijkheid
"Volgens Eneco en LochemEnergie wordt zo ongelijkheid voor een grote groep burgers die geen geschikt eigen dak heeft in stand gehouden." De partijen stellen dat deze groep nu niet dezelfde opbrengst uit hun zonnepanelen kan halen, terwijl de zonne-energie wel voor eigen rekening en risico wordt opgewekt. "Zij moeten belasting betalen voor de levering van stroom terwijl dit al hun eigen, zelf opgewekte stroom is, uit zelf betaalde zonnepanelen elders." Consumenten met zonnepanelen op een eigen dak hoeven daar geen belasting over te betalen.

Niet bereikbaar
"De uitspraak zorgt er voor dat duurzame energie voor heel veel burgers niet bereikbaar gaat worden."

Het bedrijf en de energiecoöperatie zeggen de uitspraak goed te bestuderen en later te besluiten of ze nog nadere stappen ondernemen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X