Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Ook MRB en BPM ingezetenen met auto buitenlands kenteken

Staatssecretaris Weekers van Financiën gaat alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat ingezetenen van Nederland met een auto met een buitenlands kenteken per 1 januari 2014 ook daadwerkelijk motorrijtuigenbelasting (MRB) en belasting van personenauto’s en motorrijwielen (BPM) gaan betalen. In het Belastingplan 2014 zal daartoe wetgeving worden opgenomen. Dit heeft hij onlangs op vragen van het Tweede Kamerlid Omtzigt geantwoord.

In de praktijk blijken enige duizenden ingezetenen met een auto met een buitenlands kenteken geen MRB en BPM te betalen terwijl ze wel met de auto gebruik maken van het Nederlandse wegennet. Ingezetenen zijn in beginsel verplicht deze autobelastingen te betalen, als ze niet in aanmerking komen voor bepaalde vrijstellingsregelingen. Ook kunnen ingezetenen onder omstandigheden gebruikmaken van een ontheffingsmogelijkheid voor het gebruik van een auto met een buitenlands kenteken voor maximaal twee weken. Deze regeling is met name bedoeld voor het kortstondige gebruik in Nederland van buitenlandse huurauto’s.

Voor een persoon die geen ingezetene is van Nederland maar hier wel langere tijd woont en/of werkt, geldt hetzelfde. Als iemand in een periode van zes maanden vier maanden in Nederland verblijft, is die persoon verplicht zich bij de gemeentelijke basisadministratie (GBA) in te schrijven. Dit laatste leidt ertoe dat de auto met een buitenlands kenteken in Nederland moet worden geregistreerd, een Nederlands kenteken krijgt en vanaf dat moment voor deze auto MRB en BPM moet worden betaald.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X