Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Nepopleidingen' miljoenenstrop voor fiscus

De Belastingdienst is ten minste 15 miljoen euro misgelopen door gesjoemel met opleidingen voor werknemers. Dat bevestigde de Inspectie van het Onderwijs zaterdag naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant.

Werkgevers konden een belastingkorting krijgen als ze hun werknemers beroepsgerichte opleidingen lieten volgen, maar bij zeker zes instellingen die de opleidingen aanboden, bleek de kwaliteit onder de maat. Bij een aantal andere instellingen loopt het onderzoek nog, zei een woordvoerder van de inspectie. De werknemers werden bijvoorbeeld opgeleid tot 'arbeidsmarktgekwalificeerd assistent' en 'logistiek medewerker'. Volgens de krant hebben onder andere duizenden Poolse werknemers, medewerkers van sociale werkplaatsen en ­beroepschauffeurs zulke opleidingen gevolgd.

Miljoenen
De korting per werknemer bedraagt doorgaans 2.700 euro. ''Als je bedenkt dat duizenden, misschien wel tienduizenden mensen naar zo'n opleiding werden gestuurd, kun je uitrekenen dat het totale bedrag in de miljoenen moet lopen", aldus een woordvoerder van de Onderwijsinspectie. Veel werkgevers zouden van de regeling gebruik hebben gemaakt om er financieel beter van te worden, niet om hun personeel bij te scholen.

Intussen is de Belastingdienst begonnen met het terugvorderen van de ten onrechte geclaimde fiscale voordelen. De wet die het belastingvoordeel mogelijk maakte, de Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor volksverzekeringen (WVA), wordt per 1 januari afgeschaft. De regeling is duur en er wordt veel misbruik van gemaakt. Er komt een subsidieregeling voor in de plaats.

Opheldering
De PVV en de SP willen opheldering over de nepdiploma's die zouden zijn uitgedeeld aan Poolse uitzendkrachten. PVV-Kamerlid Harm Beertema wil dat minister van Onderwijs Jet Bussemaker (PvdA) optreedt tegen de onderwijsinstellingen. Hij vindt het teleurstellend dat roc's 'nog altijd op zoek zijn naar mazen in de wet om de belastingbetaler te tillen'. SP-Kamerlid Paul Ulenbelt roept alle ondernemingsraden en bondskadergroepen op om uit te zoeken of hun werkgever 'meedoet aan deze oplichting'.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X