Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Waarschuwing Belastingdienst levert 76 miljoen euro op

De waarschuwing van de Belastingdienst dat ondernemers strenger gecontroleerd gaan worden op achterstallige btw-schulden heeft de schatkist ruim 76 miljoen euro opgeleverd. Dit laat de Belastingdienst weten aan NU.nl. Een btw-balansschuld is het verschil tussen de door een ondernemer reeds afgedragen btw en de btw die hij aan de fiscus had moeten afdragen. De fiscus waarschuwde ondernemers in mei dat de controle op btw-schulden strenger zal worden. Ondernemers hadden eerst nog twee maanden de tijd zich vrijwillig te melden.

Hoge boete
Maar vanaf nu wordt de controle dus intensiever. Ondernemers bij wie achterstallige btw-schulden worden ontdekt, wacht een hoge boete, zo waarschuwt staatssecretaris Frans Weekers. De Belastingdienst schat in dat dit nog om enkele tienduizenden ondernemers gaat, voor een bedrag van tientalllen miljoenen euro’s.

Volgens de Belastingdienst is het bestaan van een btw-schuld niet ongebruikelijk, maar hebben ondernemers wel de verantwoordelijkheid om dit aan de dienst te melden zodra duidelijk is dat de schuld bestaat. Zo’n verschil kan er bijvoorbeeld zijn door het gebruik van een verkeerd btw-tarief, verkeerde administratieve boekingen of door het nog niet aangeven en afdragen van al ontvangen btw. De Belastingdienst gaat de komende tijd de schulden opsporen door de btw-aangiften van ondernemers te vergelijken met de aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X