Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Nederland met aantal vrouwelijke rechters middenmoter in Europa

Nieuwe cijfers leren dat Nederland met 53,4 procent vrouwelijke rechters Europees gezien helemaal niet zo hoog scoort; 17 Europese landen kennen een hoger percentage vrouwelijke rechters. Nederlandse rechters behoren in Europa niet tot de grootverdieners. Ons land voert de Europese ranglijst wel aan als het gaat om het aantal rechtszaken dat met gesubsidieerde rechtsbijstand wordt gevoerd.

Geen topsalaris
Een en ander blijkt uit onderzoek van de European Commission for the Efficiency for Justice. Hierin worden justitiecijfers van 45 Europese landen vergeleken. Zo blijkt dat rechters in de hoogste rechtscolleges in Noorwegen, Italië en Ierland beduidend meer verdienen dan hun Nederlandse collega's. Heeft een Nederlandse rechter van de Hoge Raad (het hoogste rechtscollege in Nederland) een bruto jaarinkomen van 129.000 euro, in Noorwegen en Ierland is dit respectievelijk 212.000 en 197.000 euro.

Vrouwelijke rechters
De Europese cijfers zetten ook de recente discussie over het groeiend aantal vrouwelijke rechters in Nederland in perspectief. Binnen Europa blijkt Nederland met een aandeel vrouwelijke rechters van 53,4 procent op de 18e plaats te staan. Onder meer in Frankrijk en Polen is het aandeel vrouwen groter.

Meer rechtsbijstand
Europees koploper is Nederland in het aantal rechtszaken waar één van de partijen gesubsidieerde rechtsbijstand krijgt. Zowel het aantal zaken met rechtsbijstand als het subsidiebedrag per zaak, is hier het hoogst.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X