Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Europa is over op de IBAN

Sinds 1 augustus maakt Nederland gebruik van de IBAN, dat lange banknummer dat uit letters en cijfers bestaat. Banken mogen oude rekeningnummers niet meer omzetten naar IBAN-nummers, zodat iedereen nu zelf het IBAN-nummer moet invullen bij het overschrijven.

IBAN (International Bank Account Number) bestaat in Nederland uit 18 tekens. Het is het huidige rekeningnummer vooraf gegaan door de landcode NL, een controlegetal, letters die de bank aanduiden en een aanvulling met nullen. Alleen het controlegetal is echt nieuw. Vanwege dit controlegetal stoppen banken met aanvullen van oude nummers. Met een controlegetal is de kans heel klein dat er een geldig IBAN ontstaat na een tikfout. Geld naar een verkeerde rekening overboeken kan dus eigenlijk bijna niet met IBAN.

Converteren
Vanaf 1 augustus moeten consumenten daarom zelf een oud nummer converteren. Dat kan via de website www.ibanbicservice.nl. Overigens staat de laatste tijd op nagenoeg iedere rekening een IBAN in plaats van een oud rekeningnummer. Vanaf 1 augustus zal dit vrijwel 100% zijn.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X