Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Dekkingsgraad pensioenfondsen blijft stabiel

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen stond eind juli 2014 op een stabiele 110,6 procent. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Aon Hewitt. De afgelopen zeven maanden van dit jaar schommelde de dekkingsgraad rond de 110 procent. Door de crisis in Oekraïne, nieuwe rekenregels voor pensioenfondsen en maatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB), blijven de fondsen echter onder druk staan, aldus Aon. Vergeleken met een maand eerder is de dekkingsgraad met 0,7 procentpunten gedaald. Eind juni stond de dekkingsgraad nog op 111,3 procent.

Rente
Doordat de rente van de ECB werd verlaagd steeg de waarde van de verplichtingen van pensioenfondsen met 2,3 procent. De sancties van de Europese Unie en de Verenigde Staten tegen Rusland zetten op hun beurt de economische groei onder druk. Ook pensioenfondsen hebben hier last van, volgens Aon. Het gemiddelde vermogen van de fondsen steeg wel met 1,6 procent doordat investeringen in obligaties, aandelen en vastgoed meer waard werden.

Rekenregels
Volgens Aon Hewitt moeten de pensioenfondsen goede beleggingsresultaten boeken de komende tijd. Vanaf 1 januari 2015 gaan er nieuwe rekenregels in. Als de huidige dekkingsgraad met de nieuwe regels wordt berekend staat de gemiddelde dekkingsgraad op 106 procent, maar iets hoger dan de wettelijke ondergrens van 104,3 procent.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X