Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Svitzer haalt top-3 binnen

Nieuwkomer Svitzer op de Rotterdamse sleepmarkt heeft de gevestigde orde een gevoelige slag toegebracht door contracten af te sluiten met de drie grootste containerlijnen.
Het Deense bedrijf begeleidt sinds medio dit jaar de helft van de schepen van Maersk Line en die van MSC. Begin volgend jaar komen daar ook de schepen van CMA-CGM bij.

Dit bevestigt directeur Continentaal Europa Peter Rondhuis van Svitzer. De drie overeenkomsten zijn samen goed voor 400 tot 500 sleepboot-assistenties per maand, schat hij. Behalve de helft van de containerschepen van assisteert Svitzer ook de schepen van Maersk Tankers. De andere helft van de containerschepen wordt door Kotug gesleept.

De drie belangrijkste bestaande sleepdiensten in Rotterdam zijn daarmee alle een grote klant kwijtgeraakt. De schepen van Maersk Line werden voorheen behandeld door Smit, die van MSC door Kotug en die van CMA-CGM door Fairplay. Fairplay blijft overigens buiten de Maasvlakte wél de sleepdiensten uitvoeren voor CMA-CGM, in de stad. Maersk maakte eind vorig jaar al bekend dat het contract met Smit was opgezegd.

Svitzer wilde aanvankelijk samen met Iskes uit IJmuiden in Rotterdam een sleepdienst opzetten, maar die heeft zich later uit het project teruggetrokken. Svitzer is het ’s werelds grootste sleepvaartbedrijf en is al jaren actief in Amsterdam. De stap naar de veel grotere Rotterdamse markt werd al heel lang verwacht, omdat Svitzer net als Maersk onderdeel is van het A.P. Møller-concern.

De overeenkomst voor Rotterdam tussen Svitzer en CMA-CGM maakt deel uit van een groter contract, dat verder onder meer betrekking heeft op Bremerhaven, Liverpool en het Portugese Sines. Het aantal Europese havens waar de schepen van CMA-CGM door Svitzer worden behandeld stijgt daarmee tot 27.

Bestuurder Joost van de Lecq van FNV Bondgenoten zegt zich geen zorgen ten maken over de werkgelegenheid naar aanleiding van de verschuivingen in de Rotterdamse sleepsector. De bond heeft cao’s afgesloten met Smit en met Svitzer, maar niet met Kotug en Fairplay. Volgens Van der Lecq heeft Smit wel laten weten dat het wil praten over een efficiëntere inzet van de vloot.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X