Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Kwart geld Bulgarenfraude is terug

Ongeveer een kwart van het geld dat verloren is gegaan door de Bulgarenfraude, is terug. Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) aan de Tweede Kamer. Van de ruim 4 miljoen euro die de Belastingdienst terug wil van 805 Bulgaren, is 942.000 euro inmiddels terugbetaald of verrekend met nieuwe toeslagen. Vooral bij de huurtoeslag werd veel geld teruggehaald.

Contact
Wiebes meldt de Kamer ook dat hij vorige week telefonisch contact heeft gehad met zijn Bulgaarse collega. Die heeft Wiebes beloofd zich 'actief en persoonlijk' bezig te zullen houden met het dossier. De Bulgaren hebben inmiddels onder meer geholpen met het boven water krijgen van adressen van Bulgaren die ten onrechte een toeslag kregen. Nu zijn 207 van de 510 ontbrekende adressen bekend.

De Bulgarenfraude kwam in april vorig jaar aan het licht via de tv-rubriek KRO Brandpunt. De Tweede Kamer verweet Wiebes' voorganger Frans Weekers in een debat half januari nog dat die nooit rechtstreeks contact had gezocht met zijn Bulgaarse collega. Weekers moest zich hierop in de Tweede Kamer verantwoorden. Weekers zei van niets te weten, maar ambtenaren van de Belastingdienst en de fiscale opsporingsdienst FIOD bleken al een jaar op de hoogte.

Weekers
Weekers trad twee weken daarna af na een Kamerdebat over de vertraging in de uitbetaling van toeslagen aan mensen die er wel recht op hebben. Van de hoofdverdachten in de fraudezaak is er één gevlucht. Hij heeft mogelijk met een Turks paspoort Nederland verlaten. Drie andere Bulgaarse verdachten houden zich aan de meldplicht die hun is opgelegd. Twee andere verdachten zijn in Bulgarije aangehouden en zitten sinds 16 januari in Nederland vast.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X