Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Blok opent informatiepunt restschulden

Vanaf maandag kunnen consumenten op een speciale website terecht met hun vragen over restschulden. Minister voor Wonen en Rijksdienst Stef Blok heeft de website van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) geopend. Op de website hopen de banken consumenten inzicht te bieden in de mogelijkheden die er zijn om hun restschuld mee te financieren in een nieuwe hypotheek. Ook kunnen ze met een scan meer inzicht krijgen in hun situatie en extra vragen stellen aan banken. "Met het informatiepunt willen banken consumenten informatie bieden om een goede afweging te kunnen maken over de aankoop van een nieuw huis", schrijft de NVB in een toelichting.

Prima zaak
Blok noemde het meldpunt maandag een 'prima zaak'. "Veel mensen blijken niet te weten of ze die restschuld kunnen meefinancieren met de aankoop van een nieuw huis. Vaak kan dat wel." De minister voor Wonen heeft recent de regels voor het meefinancieren van de restschuld versoepeld. Zo mag deze onder voorwaarden worden meegenomen in een NHG-garantie voor het nieuwe huis.

Verlies
Vorig jaar is ruim een op de vijf woningen met verlies verkocht, meldde de NOS vorige week op basis van gegevens van het Kadaster. Bij 20 procent leed de eigenaar een verlies van meer dan 40.000 euro. Het informatiepunt over restschulden was in november al aangekondigd. De banken willen met de site consumenten ervan overtuigen dat ze wel wat doen aan de restschulden van klanten. "De beleving bij veel mensen is dat banken niet thuis geven als het gaat om het afsluiten van een hypotheek als sprake is van restschuld", zei voorzitter van de NVB Chris Buijnk destijds. "Aan die beleving willen de banken wat doen."

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X