Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Belastingdienst maakt fout met wegenbelasting spaardiesels

De Belastingdienst heeft per ongeluk brieven de deur uit gedaan waarop voor voorheen wegenbelastingvrije auto's een stuk lager tarief vermeld staat dan aanvankelijk gecommuniceerd. Sinds de belastingvrije status van allerhande spaardiesels (diesels met een CO2-uitstoot van 95 g/km of minder) eind 2013 werd afgeschaft, draaien de servers van de online-ocassionhandelaren overuren vanwege het enorme aanbod van gebruikte Ibiza's Ecomotive, Polo's Bluemotion en Punto's Multi-Jet.

Hoewel de auto's nog altijd lekker zuinig zijn, is een groot deel van hun eigenaren kennelijk niet van plan opeens veel belasting te betalen voor de relatief zuinige auto's. De motorrijtuigenbelasting (mrb) voor ex-spaardiesels is namelijk een stuk hoger dan die voor benzineauto's; reden genoeg dus om ze massaal te koop te zetten.

Veel lagere kosten
Maar op het AutoWeek-forum is een topic waarin een van onze leden een foto plaatste van een brief afkomstig van de Belastingdienst. Daarin staat een mrb-berekening voor een Fiat Punto Evo 1.3 Multi-Jet, ingaande per 5 januari 2014. Kosten per kwartaal: € 65. Inderdaad, per kwartaal.
Even later in het topic opnieuw zo'n berekening, nu voor een VW Polo 1.2 TDI Bluemotion. Mrb per kwartaal: € 58. Deze gegevens stroken niet bepaald met die van de website van de Belastingdienst, waar bedragen van rond de € 200 per kwartaal staan vermeld.

Bronnen melden AutoWeek dat dit om een fout van de Belastingdienst gaat en dat deze instelling druk bezig is met het opstellen van excuusbrieven met de juiste tarieven. Aan deze oorspronkelijke brief kunnen de bezitters van voormalig mrb-vrije auto's dus zeer waarschijnlijk geen rechten ontlenen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X