Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Griffierechten belastingzaken omhoog

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft bij de Tweede Kamer een wetsvoorstel ingediend waardoor de griffierechten worden aangepast. Het griffierecht in belastingzaken gaat omhoog. Voor alle bestuursrechtelijke zaken over toeslagen gaat hetzelfde lagere tarief gelden.

Het griffierecht voor de meeste belastingzaken in eerste aanleg gaat voor natuurlijke personen van € 44 naar € 77. Voor een aantal specifieke belastingzaken (o.a. dividendbelasting, omzetbelasting en BPM) gaat het tarief voor natuurlijke personen van € 160 naar € 163. Voor rechtspersonen geldt in alle belastingzaken dat het tarief van € 318 naar € 324 gaat. Voor toeslagzaken gaat een tarief gelden van € 77.

In hoger beroep en cassatie gaat in de meeste belastingzaken het griffierecht voor natuurlijke personen van € 118 naar € 189. In de specifieke belastingzaken gaat het tarief voor natuurlijke personen van € 239 naar € 311. Voor rechtspersonen geldt in alle belastingzaken dat het tarief van € 478 naar € 488 gaat.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X