Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Brazilië betaalt z’n rekeningen niet op tijd

Een uitstaande rekening van 40 miljoen euro van baggeraar Van Oord bij de Braziliaanse haven Suape, vertroebelt de verhoudingen tussen Nederland en de belangrijkste opkomende economie van Zuid-Amerika. Daarover schrijft Het Financieele Dagblad donderdag.

Van Oord heeft een rekening van 40 miljoen euro uitstaan bij de Braziliaanse haven Suape. In 2012 won het baggerbedrijf een opdracht om de haven uit te diepen met een contractwaarde van 70 miljoen euro. Maar door aanhoudende achterstallige betalingen ligt het werk sinds mei stil. Omdat Van Oord via een kredietverzekering gedekt is door de Nederlandse Staat heeft die Brazilië onder druk moeten zetten om alsnog over de brug te komen met de betalingen. “Via alle diplomatieke kanalen wordt geprobeerd om Brazilië tot betaling te bewegen”, aldus directeur Bert Bruning van de betrokken kredietverzekeraar Atradius DSB tegenover het FD.

Volgens de krant heeft de Nederlandse regering zelfs gedreigd om de wanbetaling aan de orde te stellen bij de club van Parijs, die bemiddelt tussen kredietverstrekkers en wanbetalende landen. Een dergelijke actie zou gevolgen kunnen hebben voor de kredietwaardigheid van Brazilië. Vooralsnog is het restant van 40 miljoen euro niet overgemaakt.

Betalingsproblemen Brazilië
De kwestie is precair omdat Nederland de afgelopen jaren fors heeft geïnvesteerd in de relatie met Brazilië. De afgelopen jaren was Brazilië het troetelkindje van internationale investeerders. Als één van de vier belangrijkste opkomende economieën stond Brazilië vooraan bij het door zakenbank Goldman Sachs bedachte acroniem BRIC’s: Brazilië, Rusland, India en China.

Eén van de troeven van Brazilië was de ontdekking van grote hoeveelheden olie en gas zoutlagen in de diepzee voor de kust. Dat leverde veel werk op, ook voor Nederlandse energiebedrijven en toeleveranciers van de olie- en gasindustrie. Het gemak waarmee de Braziliaanse olie- en gasbronnen geëxploiteerd kunnen worden, blijkt soms echter tegen te vallen. Dit is één van de redenen voor de grote problemen waar de flamboyante Braziliaanse miljardair Eike Batista tegenaan is gelopen. De man die ooit verklaarde de rijkste ter wereld te willen worden, balanceert inmiddels op het randje van faillissement.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X