Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Wat moet u doen als u onterecht als onverzekerde bent aangemeld?

Hieronder vindt u de meest voorkomende situaties.

Heeft u een ziektekostenverzekering bij een Nederlandse zorgverzekeraar?
Neem contact met hen op. Zij kunnen u vertellen of u een Nederlandse zorgverzekering heeft. Als dat zo is, moet uw zorgverzekeraar er voor zorgen dat u goed wordt geregistreerd in het Referentiebestand Verzekerden Zorgverzekeringswet (RBVZ). Zo wordt voorkomen dat u ten onrechte als onverzekerde wordt beschouwd. Als uw zorgverzekeraar u goed heeft geregistreerd, hoort u verder niets meer van het CVZ. Heeft u geen Nederlandse zorgverzekering, dan moet u deze alsnog afsluiten.

Heeft u een ziektekostenverzekering bij een buitenlandse verzekeraar?
Een dergelijke verzekering is niet voldoende. Volgens de Nederlandse wet bent u dan onverzekerd. Neem daarom contact op met de SVB. De SVB onderzoekt dan op uw verzoek of u AWBZ-verzekerd bent. U ontvangt van het CVZ een schriftelijke bevestiging van de uitkomst van dat onderzoek. Als uit dat onderzoek blijkt dat u AWBZ-verzekerd bent, moet u alsnog een zorgverzekering afsluiten bij een Nederlandse zorgverzekeraar.

Denkt u dat u niet in Nederland verzekerd hoeft te zijn en dus geen Nederlandse zorgverzekering hoeft af te sluiten?
Neem contact op met de SVB. De SVB onderzoekt dan op uw verzoek of u AWBZ-verzekerd bent en een Nederlandse zorgverzekering moet hebben. Is dat het geval, dan moet u deze Nederlandse zorgverzekering alsnog afsluiten. U ontvangt van het CVZ een schriftelijke bevestiging van de uitkomst van dat onderzoek.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X