Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Postbode licht fiscus voor twee ton op

Een 29-jarige postbezorger heeft vorig jaar tien belastingbrieven achterovergedrukt en op slinkse wijze 200.000 euro verzilverd bij de Belastingdienst. De fraude met teruggaven, toeslagen en voorschotten is voor de fiscus aanleiding om deze zaken nog enkel en alleen via DigiD af te handelen, schrijft het AD.

Hagenaar Sheka C. is in april gearresteerd en moet over twee weken voorkomen. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de verdachte tussen april en december 2012 heel bewust tien belastingbrieven mee naar huis genomen, die hij eigenlijk had moeten bezorgen bij ondernemers en instellingen. De brieven stelden de geadresseerden in staat hun rekeningnummer in te vullen, zodat de Belastingdienst te veel betaalde belasting, voorschotten of toeslagen kon terugbetalen. De Hagenaar maakte de brieven open en vulde vervolgens zijn eigen rekeningnummer in. Hij wist zo in 9 maanden tijd 2 ton buit te maken.

Geld van kinderkankercentrum
Eén van de brieven die Sheka C. onderschepte, was bestemd voor het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. De tienduizenden euro's die het kinderkankercentrum kon terugkrijgen van de Belastingdienst, verdwenen volgens justitie in de zak van de postbezorger. Het geld is inmiddels alsnog bij medisch centrum in oprichting terechtgekomen.

Hoe de fraude aan het licht is gekomen, is niet bekend. Wel liet een zegsvrouw van de Belastingdienst weten dat de organisatie 'enorm geschrokken is' van het gemak waarmee C. de fiscus heeft opgelicht. Verdachte Sheka C. ontkent. Hij zegt dat hij tussen april en december vorig jaar niet in Den Haag was en dat in die periode een vriend voor hem de post bezorgde. Deze man zou inmiddels met de noorderzon zijn vertrokken.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X