Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Belastingdienst kan honderden miljoenen niet meer terugkrijgen

Honderden miljoenen euro’s aan toeslagengeld zijn de afgelopen jaren weggelekt. Volgens cijfers die RTL Nieuws opvroeg kan de Belastingdienst 273 miljoen euro aan onterecht betaalde toeslagen niet meer terugkrijgen. Volgens RTL Nieuws zou blijken dat nog eens tweehonderd miljoen euro zo moeilijk is terug te halen dat de dienst maatregelen als beslaglegging en dwangbevelen inzet. Er staat in totaal nog anderhalf miljard aan te veel betaalde toeslagen uit.

Huurtoeslag een probleem
Vooral de huurtoeslag is een probleem: grote bedragen zijn onterecht uitbetaald en zijn nu niet meer te innen. Sinds 2006, toen de Belastingdienst startte met het toeslagensysteem, gaat het om 118 miljoen euro. Welk deel door fraude is verdwenen, kan de dienst niet duidelijk maken. Het bedrag dat niet meer geïnd kan worden, kan eventueel nog oplopen: van honderdduizenden toeslagen is nog niet vastgesteld of ontvangers ze wel terecht kregen, zo schrijft RTL Nieuws.

Fraude door Oost-Europese bendes
De Belastingdienst keert de toeslagen uit zonder controle vooraf, wat het fraude- en foutengevoelig maakt. Dit voorjaar werd duidelijk dat Oost-Europese bendes, voornamelijk Bulgaren, naar Nederland afreisden om als ‘spookburgers’ te frauderen met toeslagen. Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën sprak van een totaalbedrag van 95 miljoen euro. Hij kwam onder vuur te liggen, moest zich verantwoorden in een debat en overleefde een motie van wantrouwen. Weekers kondigde aan het systeem strenger te zullen maken en te zullen hervormen.

Vorig jaar ontvingen zeven miljoen Nederlanders in totaal negen miljoen toeslagen. Sinds 2006 is bijna tachtig miljard euro aan toeslagen uitgekeerd.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X