Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Kabinet belast scheepvaart

Minister Schultz van Haegen (VVD, I&M) plaatst transportbedrijven voor hoge extra kosten door de openingstijden van sluizen en bruggen te verkorten. Dat stelt D66-Kamerlid Wassila Hachchi in de aanloop naar het debat over scheepvaart in de Tweede Kamer van dinsdagavond. Hachchi: "De binnenvaart heeft het al moeilijk. Deze lastenverzwaring van het kabinet laat hardwerkende ondernemers kopje-onder gaan."

Bruggen en sluizen
Door bruggen en sluizen korter te openen hoopt de minister geld te besparen. Maar dit plan heeft voor scheepvaart- en transportbedrijven vergaande gevolgen. Met name transportbedrijven in de regio worden getroffen, zoals de Twentekanalen, de Brabantse kanalen, het IJsselmeergebied en de Kop van Overijssel. Als de vaartijden worden verkort, moeten zij meer schepen en personeel inzetten om dezelfde lading te vervoeren.

"In dit geval is goedkoop dus duurkoop. Het prijskaartje van al die extra schepen loopt al snel in de miljoenen", aldus Hachchi. Ook wijst het D66-Kamerlid erop dat bezuinigingen op de scheepvaart juist files op de weg in de hand werken.

Debat
Dinsdagavond debatteert de Tweede Kamer met de minister over de scheepvaart. Hachchi zal de minister kritisch bevragen waarom zij kiest voor deze bezuiniging op ondernemers. Hachchi: "Het is onverstandig dat de minister kiest voor lasten verzwaren in een sector waar ondernemers het toch al moeilijk hebben."

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X