Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Met Kroatië telt de EU 28 lidstaten

Vanaf maandag telt de Europese Unie 28 lidstaten: Kroatië treedt 1 juli toe tot de unie. Het is na Slovenië de tweede voormalige Joegoslavische deelrepubliek in de EU.

De republiek riep op 25 juni 1991 de onafhankelijkheid uit, gelijktijdig met Slovenië. Daarna was Kroatië jaren verwikkeld in een oorlog met Joegoslavië. Pas na ingrijpen door de NAVO keerde de rust weer op de Balkan en kon de wederopbouw beginnen. Kroatië vroeg in 2003 het lidmaatschap aan van de EU. Twee jaar later werden de toetredingsonderhandelingen gestart.

Premier Mark Rutte prees het zorgvuldige proces dat tot toetreding van Kroatië heeft geleid. ,,Dat is een goed voorbeeld van hoe het kan.'' Niettemin hebben Kroaten die in Nederland willen komen werken, een tewerkstellingsvergunning nodig. In principe heeft een land dat tot de EU toetreedt, recht op vrij verkeer van personen, maar Nederland heeft aangegeven de grens voor werknemers uit Kroatië nog zeker 2 jaar dicht te houden. Dit deed Nederland eerder ook toen Bulgarije en Roemenië tot de unie toetraden.

Diepe recessie
Economisch is Kroatië een zwakke broeder. De republiek zucht onder een diepe recessie en heeft een van de hoogste werkloosheidscijfers van Europa. Ruim vier op de tien jongeren zit thuis. Ook de overheidsfinanciën zijn niet volgens de Europese regels. Het begrotingstekort ligt flink boven de grens van 3 procent; voor dit jaar komt het tekort waarschijnlijk uit op 4,7 procent en in 2014 op 5,6 procent.

Het overwegend katholieke Kroatië telt circa 4,4 miljoen inwoners en Zagreb is de hoofdstad. De munteenheid is de kuna. Ivo Josipovic is de president. Bekende Kroaten zijn onder meer actrice Tatjana Simic, tennisser Goran Ivanisevic en acteur John Malkovich.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X