Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Geen dubbele belasting Nederland-Curaçao

Nederland en Curaçao zijn het eens over een regeling die moet voorkomen dat bedrijven en particulieren dubbel belasting betalen in beide landen. Staatssecretaris Frans Weekers en de Curaçaose minister van Financiën José Jardim hebben daarover donderdag in Curaçao een akkoord bereikt. Ze hebben ook afspraken gemaakt over het automatisch uitwisselen van informatie door de belastingdiensten, wat belastingontwijking moet voorkomen.

Voor Nederland is ook de nieuwe verdeling van heffingsrechten over pensioenuitkeringen van belang. Op basis daarvan kan Nederland bronbelasting heffen over uitkeringen uit in Nederland opgebouwd pensioen, die na emigratie naar Curaçao worden ontvangen. ''Nederland kan tot 5 jaar na emigratie vanuit Nederland naar Curaçao schenk- en erfbelasting heffen'', aldus Weekers.

De regeling moet in januari 2015 in werking treden en zal de bestaande belastingafspraken uit 1964 vervangen. Nederland bereidt ook met Aruba en Sint-Maarten een nieuwe belastingregeling voor.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X