Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Onbegrip Goes over verhuizing medewerkers Belastingdienst naar waterschapskantoor

De gemeente Goes is onaangenaam verrast door het feit dat medewerkers van het Goese belastingkantoor intrekken bij het waterschap in Middelburg. Al langer was bekend dat de Belastingdienst als gevolg van een reorgaanisatie zou verhuizen.

Eerst was er sprake van de fiscus helemaal uit Zeeland zou vertrekken, maar na een lobby kwam er een voorstel om het personeel van de belastingkantoren te bundelen in Middelburg, in het pand van Rijkswaterstaat. Dat bespaart kosten, omdat het een rijkspand is en er dus geen huur hoeft te worden betaald. Het zou gaan om in totaal 300 medewerkers, inclusief die van de kantoren in Goes en Terneuzen. Maar volgens de Goese burgemeester René Verhulst blijkt nu dat het pand van Rijkswaterstaat te klein is om al die mensen te huisvesten. "Vervolgens heeft het waterschap in Middelburg gezegd dat zij nog wel 200 mensen kwijt konden", zegt Verhulst. De deal zou al zo goed als rond zijn en gelden voor een periode van drie jaar. "Enerzijds zijn we blij dat de Belastingdienst in Zeeland blijft, maar we zijn ook teleurgesteld dat de Belastingdienst weer in een huurpand gaat zitten, terwijl men dan dus net zo goed tot en met 2014 hier kan blijven." Ook in Goes huurt de fiscus een kantoor, aan het Stationsplein. "Ik wist niet dat het waterschap ook kantoorverhuurder was", zegt Verhulst. Het is overigens onduidelijk per wanneer de Goese medewerkers naar het waterschapskantoor in Middelburg gaan.

Goes trekt over de situatie aan de bel bij minister Blok. In een nog te versturen brief aan de bewindsman noemen B en W de kwestie 'navrant'.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X