Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Reiskostenregeling KLM-piloten in het buitenland wordt afgeschaft

Gratis reizen van en naar werk voor piloten van KLM die in het buitenland wonen gaat op de schop. Het fiscale voordeel verdwijnt omdat de reiskostenregeling belastingontwijking in de hand zou werken, althans zo luidt al langere tijd de kritiek. In de nieuwe cao zal, wanneer de piloten akkoord gaan, de gratis regeling worden afgeschaft.

Belastingontwijking
Concreet zal dit betekenen dat piloten die in het buitenland wonen een vast bedrag per maand gaan betalen voor hun woon-werkverkeer. De pilotenbond VNV was zich al bewust van de zorgen over de regeling. Een dergelijke regeling is overigens wel gebruikelijk binnen de luchtvaartsector. Ongeveer 2,9 procent van het vliegend personeel van de luchtvaartmaatschappij woont in het buitenland en maakt gebruik van de regeling.

Naast piloten gaat het ook om cabinepersoneel. De zorgen over de regeling ontstonden onder meer door een eerder verschenen rapport van de staatsagent, die toeziet op het naleven van de afspraken over staatssteun. In dat rapport stond dat KLM tekortschiet in het beperken van belastingontwijking door werknemers.

Cao-afspraken
In de nieuwe cao is afgesproken dat de vliegers een loonsverhoging van 4 procent krijgen. Dit zal in stappen van twee maal 2 procent gebeuren. Als de piloten akkoord gaan heeft de cao een looptijd tot en met 1 maart 2023. De afgesproken loonsverhoging ligt in lijn met eerdere afspraken met grondbonden.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X