Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Kan ik na de Brexit in Nederland blijven wonen en werken?

Tot en met 31 december 2020 geldt een overgangsperiode. In die periode verandert er eigenlijk niets voor u door de regels van het terugtrekkingsakkoord. U mag dan namelijk in Nederland blijven wonen, werken en studeren.

Na de overgangsperiode
U bent voor of op 31 december 2020 in Nederland gaan wonen
U valt onder het terugtrekkingsakkoord. U mag na 31 december 2020 alleen in Nederland blijven als u een verblijfsdocument heeft. U kunt tot 1 juli 2021 hiervoor een verblijfdocument aanvragen bij de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst).

Uitnodiging aanvraag verblijfsdocument
De IND stuurt alle geregistreerde VK-onderdanen in Nederland een uitnodiging om een aanvraag voor een verblijfsdocument te doen. Dit gebeurt in stappen, verspreid over de overgangsperiode en kort daarna. Met dit verblijfsdocument mag u ook na 31 december 2020 in Nederland blijven werken zonder werkvergunning.

Afspraken voor personen die na 31 december 2020 in Nederland komen wonen
U valt niet onder de regels van het terugtrekkingsakkoord. Voor u gelden de nationale regels om in Nederland te mogen wonen. U vraagt verblijf aan op de website van de IND. Op de website van de IND vindt u meer informatie bij de verschillende verblijfsdoelen zoals Familie, Studie, Werk en Nederlanderschap.

U kunt zelf een aanvraag voor een verblijfsvergunning indienen. Daarvoor geldt:
  • U staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen
  • U heeft een DigiD
  • U ontvangt berichten digitaal in de Berichtenbox (MijnOverheid)
  • U heeft een Nederlandse bankrekening
Wanneer u aan deze voorwaarden voldoet, dient u vóór 31 december 2020 de aanvraag voor een verblijfsvergunning online in te dienen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X