Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Gebruik vanaf 1 januari 2020 uw nieuwe btw-identificatienummer

Alle eenmanszaken hebben een brief met een nieuw btw-identificatienummer ontvangen van de Belastingdienst. Hebt u een eenmanszaak? Dan gaat u dit nieuwe btw-identificatienummer vanaf 1 januari 2020 gebruiken bij al uw contacten met klanten of leveranciers. U moet het vermelden op uw facturen en website. Staat uw oude nummer nog op brieven of andere communicatiemiddelen? Vervang het dan door uw nieuwe btw-identificatienummer vanaf 1 januari 2020. Het nieuwe btw-identificatienummer noemen we ook wel: btw-id.

Vuistregel vanaf 1 januari 2020
  • Hebt u contact met de Belastingdienst? Gebruik uw omzetbelastingnummer.
  • Doet u zaken met anderen? Gebruik uw btw-identificatienummer.
Met het nieuwe btw-identificatienummer is uw privacy beter beschermd
In het nieuwe btw-identificatienummer is uw burgerservicenummer (BSN) niet meer verwerkt. Zo is uw privacy beter beschermd. Het BSN is uw unieke persoonsnummer. Hiermee staat u bijvoorbeeld ingeschreven bij uw gemeente. Uw BSN verandert dan ook niet.

Het nieuwe btw-identificatienummer ziet er zo uit: landcode NL, 9 cijfers, de letter 'B' en een controlegetal van 2 cijfers. De 9 cijfers hebben niets meer te maken met uw burgerservicenummer. Het controlegetal bestaat uit 2 willekeurige cijfers. Dit is een voorbeeld van het nieuwe btw-identificatienummer: NL000099998B57.

Waarom 2 nummers?
Straks hebt u inderdaad 2 nummers. Maar dit is de snelst mogelijke manier om de privacy van eenmanszaken beter te waarborgen.

Uw btw-nummer wordt uw omzetbelastingnummer
Uw btw-nummer noemen we voortaan het omzetbelastingnummer. Dit nummer blijft u gebruiken bij contact met de Belastingdienst. Bijvoorbeeld als u ons een brief schrijft of de BelastingTelefoon belt. Doet u aangifte via software? Dan kan het zijn dat u hier het omzetbelastingnummer moet invullen.

Vult u de btw-aangifte in via 'Inloggen voor ondernemers'? Dan hoeft u uw omzetbelastingnummer niet zelf in te vullen. Dat wordt automatisch voor u gedaan.

Het omzetbelastingnummer ziet er zo uit: uw burgerservicenummer met de toevoeging B01 – of hoger. Dit is een voorbeeld van het omzetbelastingnummer: 111234567B01.

Kijk wat het nieuwe btw-identificatienummer voor u betekent
  • Ik heb een eenmanszaak
  • Ik doe als eenmanszaak ook zaken met het buitenland
  • Ik heb geen eenmanszaak
De nieuwe kleineondernemersregeling (KOR)
Vanaf 1 januari 2020 gaat de nieuwe KOR in. Als u zich hiervoor aanmeldt, doet u geen aangifte omzetbelasting. Als u facturen verstuurt, moet u daarop vanaf 1 januari 2020 uw nieuwe btw-identificatienummer vermelden.

Dit geldt ook als u op 31 december 2019 een ontheffing van administratieve verplichtingen had. Dan doet u automatisch mee aan de nieuwe kleineondernemersregeling. Hierover hebt u bericht gehad.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X