Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Nederlanders in VK verliezen belastingvoordelen bij harde Brexit

Zonder een Brexitdeal raken zo'n 10.000 Nederlandse gepensioneerden die in het Verenigd Koninkrijk wonen hun Nederlandse belastingvoordelen kwijt zoals de algemene heffingskorting, de ouderenkorting, de hypotheekrenteaftrek, bepaalde zorgkosten, partneralimentatie en giften.

Nederlanders die in een ander EU-land wonen, maar vrijwel al hun inkomsten uit Nederland krijgen en daar ook in Nederland belasting over betalen, hebben recht op alle fiscale voordelen die 'gewone' Nederlanders ook hebben. Daaronder valt ook een groep van zo'n 10.000 Nederlandse gepensioneerden in het Verenigd Koninkrijk. Maar als er een Brexit zonder deal komt, vervallen voor deze mensen de Nederlandse belastingvoordelen.
Om te voorkomen dat dit al van de ene op de andere dag gebeurt op 29 maart, de geplande Brexitdag, stelt het kabinet voor om een overgangsregeling in te stellen. Waarschijnlijk wordt de fiscale strop daardoor uitgesteld tot 1 januari 2020, meldt RTL Z.

Alleen al het mislopen van heffingskortingen zoals de algemene heffingskorting en de ouderenkorting kan de Nederlandse pensionado's in het VK bijna 3.000 euro per jaar kosten, afhankelijk van de hoogte van hun inkomsten, zo schrijft de nieuwssite.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X