Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Nederlands loon voor Hongaarse truckers

Hongaarse chauffeurs die voor een Nederlands transportbedrijf rijden, zouden betaald moeten worden volgens Nederlandse maatstaven. Dat kan worden opgemaakt uit een uitspraak van de Hoge Raad die was aangespannen door de chauffeurs en vakbond FNV.

De truckers en de bond vochten bij de hoogste rechter met succes een eerdere beslissing in hun nadeel van het gerechtshof Den Bosch aan. De chauffeurs zijn in dienst van transportbedrijf Van den Bosch Hongarije. Daardoor dragen ze premies en belastingen af in Hongarije. Volgens FNV rijden de chauffeurs echter vrijwel al hun ritten in en vanuit Nederland. De zaak is terugverwezen naar het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

De Hoge Raad heeft het Europese Hof van Justitie verder gevraagd om duidelijkheid te verschaffen over welke regels gelden voor buitenlandse chauffeurs die tijdelijk op het grondgebied van een lidstaat werken.

Bron

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X