Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Voordelig bankieren in het buitenland

Veel mensen gaan er tijdens de zomervakantie even tussenuit. Heerlijk en het kan een flinke som geld kosten. Wie zijn bankzaken tijdens zijn vakantie goed regelt, kan gelukkig ook het een en ander besparen.

In bijna alle landen kan tegenwoordig met pinpas en creditcard worden betaald. Geld opnemen - pinautomaten die daarvoor geschikt zijn, zijn te herkennen aan het Maestro en-of Cirruslogo - kost binnen de eurozone meestal niets. Buiten Europa zijn er wel flinke kosten aan verbonden die per bank kunnen verschillen. Check voordat je op reis gaat welke tarieven je bank hanteert, dan kom je niet voor nare verrassingen achteraf te staan.

Fraude
Overigens is het zo dat de meeste banken passen blokkeren voor betalen en geld opnemen buiten Europa om zo fraude tegen te gaan. Wie bijvoorbeeld naar Amerika gaat, moet zijn betaalpas 'aanzetten'. Dit kan via internetbankieren, telefonisch of door even langs te gaan bij een bankkantoor. Welke landen tot Europa worden gerekend en welke niet, verschilt overigens wel per bank. Wel handig om dit voor de vakantie te weten!

Bij het afrekenen buiten de eurozone kan vaak worden gekozen tussen betalen in euro's en in plaatselijke valuta. Kies in dit geval voor het laatste (withdrawal without conversion). Bij het omrekenen van de vreemde valuta naar de euro is de wisselkoers vaak heel ongunstig.
Verzekering
Contant geld opnemen met een creditcard is helemaal een dure aangelegenheid: hiervoor wordt al snel € 4 of meer per keer voor gerekend. Dan komt de koersopslag er nog bij. Toch is de kaart wel handig om mee te nemen. Via de creditcard zijn veel zaken namelijk automatisch verzekerd, zoals diefstal van de aankoop of beschadiging.

Verder is voor het huren van een auto een creditcard vaak verplicht: die dient dan als borg. Controleer voordat je weggaat nog wel de limiet op uw kaart: wie in het buitenland een auto huurt, heeft de bestedingslimiet al snel bereikt. In dat geval kan er niet meer met de kaart kunnen worden betaald.

Consumenten doen er goed aan om het meldnummer van hun bank onder meer in hun mobiele telefoon op te slaan en op een briefje te schrijven. Mocht je pinpas, portemonnee of handtas zijn gestolen, bel dan onmiddellijk de bank om de pas te blokkeren.

Op die manier kunnen anderen er geen geld meer mee opnemen. Bel ook eerst het meldnummer van de bank als de geldautomaat de betaalpas of creditcard heeft ingeslikt. En doe bij verlies, diefstal of fraude aangifte bij de politie, ook in het buitenland.

Portemonnee kwijt
Portemonnee kwijtgeraakt buiten Nederland? Banken boeken in dat geval vaak geld over van de eigen rekening naar een buitenlands bankkantoor, waar het geld dan contant kan worden opgenomen. Om het geld te kunnen ophalen, moet wel een geldig identificatiebewijs (geen rijbewijs) kunnen worden getoond.

Om de schade te beperken, is het een idee om een zo laag mogelijk maximumbedrag in te stellen dat per dag of per week mag worden opgenomen. Bij de meeste banken kan dat. Mochten criminelen de kans hebben gezien er met de bankpas en pincode vandoor te gaan, dan kunnen ze niet al te veel geld opnemen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X