Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Nieuw huis kopen? Gooi je aangifte over 2012 niet weg!

Wie voor 2013 al een huis met hypotheek had en binnenkort een nieuwe woning wil kopen, kan beter nu alvast contact opnemen met de Belastingdienst. Want om het overgangsrecht op de aflossingsvrije hypotheek te behouden moet je in het aanvraagproces de belastingaangifte over 2012 overleggen. En de fiscus bewaart je aanslagen maar tot vijf jaar terug, dus die van 2012 is niet zo makkelijk meer op te trommelen.

Jeroen Wolfsen van Moneywise.nl legt uit waarom die aangifte van 2012 zo belangrijk is. „Wie voor 2013 een huis met een hypotheeklening had, kan gebruik maken van het overgangsrecht. Daarmee mag je 50% van de waarde van de nieuwe woning aflossingsvrij lenen met behoud van de hypotheekrenteaftrek. Maar nooit meer dan de hypotheek op 31 december 2012. En om te bewijzen hoeveel hypotheek je toen had, vraagt de bank je belastingaangifte van 2012. Daarop staat namelijk de eigenwoningschuld van dat jaar.”

Weken wachten
De bank heeft die informatie nodig om een akkoord voor de hypotheek geven. Maar het kan wel even duren voordat je de aangifte van de Belastingdienst krijgt. „Als je geluk hebt, krijg je hem na vier of vijf weken”, zegt Wolfsen. „Maar dat duurt al veel te lang. Dan zijn je ontbindende voorwaarden van je hypotheek verlopen en kun je niet meer van de koop af, terwijl je hypotheek nog niet akkoord is.”

Wolfsen raadt huizenjagers met een aflossingsvrije hypotheek dan ook aan om eerst langs een hypotheekadviseur te gaan, voordat ze zich op Funda storten. „Dan weet je vooraf wat je voor elkaar moet hebben en ga je goed gewapend de markt op. Het is het prettigste als je een redelijk beeld hebt van wat voor hypotheek haalbaar is en welke documenten je nodig hebt om het te regelen.”

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X