Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Pensioenfonds HAL: 212%(!) dekkingsgraad

Pensioenfonds HAL heeft zijn reputatie als beste pensioenfonds van Nederland weer waargemaakt. Het piepkleine fonds heeft 2017 afgesloten met een dekkingsgraad van 212%. Andere pensioenfondsen zijn al trots als de dekkingsgraad boven de 110% komt.

De dekkingsgraad geeft aan hoe veel geld het fonds bezit ten opzichte van de huidige en toekomstige pensioenen. Bij een dekkingsgraad van 100% is precies genoeg geld in kas voor toegezegde pensioenen. Pensioenfondsen streven naar een dekkingsgraad ruim boven 100% want daarmee kunnen tegenvallers worden opgevangen.

Zeevaart
HAL spant de kroon met een dekkingsgraad van 212%. Dat betekent dat tegenover elke euro toegezegd pensioen (nu en in de toekomst) maar liefst 2,12 euro in de kas zit. Voor het fonds is deze extreem luxe positie niet bijzonder. Al jaren staat HAL in de top van best presterende fondsen. Eind 2016 werd afgesloten met een dekkingsgraad van 183%.

Pensioenfonds HAL is bijzonder. Het fonds is 80 jaar oud en ooit opgericht voor de zeelieden van Holland-Amerika Lijn. Sinds de zeevaart-tak is afgestoten, is HAL verder gegaan als een investeringsmaatschappij met een klein personeelsbestand. De voormalige zeelieden zijn echter nog steeds onderdeel van het fonds waardoor de bijzondere situatie bestaat dat in het fonds zo’n 1.500 gepensioneerden en nabestaanden zitten maar slechts zo’n 40 werkende deelnemers. Die laatste groep is het personeel van HAL Investments.

Meevaller
Pensioenfonds HAL heeft een belegd vermogen van zo’n €140 miljoen. Daarmee is het één van de kleinste zelfstandige pensioenfondsen in Nederland. De zeer riante financiële positie is overigens een mooie meevaller voor zowel de deelnemers aan het fonds als HAL Investments. Zo ziet het fonds al jarenlang af van het heffen van premie waardoor de werknemers van HAL wél pensioen opbouwen maar geen premie betalen: de pensioenen van het fonds gaan al jarenlang omhoog.

Ook daarmee is HAL een witte raaf: bij het overgrote deel van de pensioenfondsen zijn de uitkeringen al jarenlang niet verhoogd wegens de slechte financiële resultaten.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X