Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Belastingdienst blundert met AOW-leeftijd

Een foutje van de Belastingdienst. De fiscus was even vergeten dat de AOW-leeftijd dit jaar is verhoogd naar 66 jaar. De dienst stuurde echter iedereen die in 1953 geboren is, en dus 65 jaar wordt, een brief dat ze dit jaar de AOW-gerechtigde leeftijd bereiken of al hebben bereikt.

Sinds 2013 wordt de AOW-leeftijd stapsgewijs verhoogd. In 2018 ligt die grens voor het eerst op 66 jaar. Evengoed stuurde de Belastingdienst aan iedereen die dit jaar 65 wordt, een brief dat ze geen voorlopige aanslag ontvangen. 'U bereikt in 2018 de AOW-leeftijd, of u hebt deze leeftijd in het voorafgaande jaar bereikt', aldus het schrijven van de Belastingdienst.

Omdat bij het bereiken van de AOW-leeftijd meestal het inkomen verandert, laat de Belastingdienst de voorlopige aanslag dan achterwege. Een woordvoerster van het ministerie van Financiën, waar de Belastingdienst onder valt, bevestigt de blunder. ,,In december 2017 en januari 2018 is, door een menselijke fout, aan belastingplichtigen geboren in 1953 een brief gestuurd dat zij in 2017 of 2018 de AOW-leeftijd zouden hebben bereikt.”

Excuus
Volgens de woordvoerster van het ministerie wordt de fout hersteld. Toen deze ontdekt werd, plaatste de dienst een mededeling op de website. 'De Belastingdienst herstelt de gevolgen van deze fout en beoordeelt op dit moment of de betrokken belastingplichtigen in 2018 een voorlopige aanslag horen te krijgen.' Deze mensen kunnen behalve die voorlopige aanslag ook nog een excuusbrief van de Belastingdienst tegemoet zien.

In 2013 werd de AOW-leeftijd voor het eerst verhoogd: met één maand. Dat gebeurde ook in 2014 en 2015. Sinds 2016 gaat de leeftijd voor het staatspensioen versneld omhoog, in stappen van 3 maanden. In 2018 ligt de grens om in aanmerking te komen voor de ouderdomsuitkering daardoor op 66 jaar.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X