Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Boeteregels hypotheek gelden niet met terugwerkende kracht

De nieuwe boeteregels voor het oversluiten van hypotheken hoeven niet met terugwerkende kracht te worden toegepast. Dat stelt de geschillencommissie van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Een consument loste vorig jaar in juni zijn hypotheek vervroegd af en moest daarvoor een boeterente betalen. Later beklaagde hij zich hierover, omdat het bedrag dat in rekening gebracht mag worden in nieuwe regels flink is ingeperkt.

De vordering is afgewezen. Volgens de geschillencommissie zijn de nieuwe boeteregels pas op 14 juli 2016 in werking getreden en hier dus niet van toepassing. Eerder zeiden toezichthouder AFM en branchevereniging NVB dit ook al.

Er is echter ook een claimorganisatie die deze uitleg betwist en vindt dat banken jarenlang veel te hoge vergoedingen voor het oversluiten van hypotheken hebben gevraagd. De organisatie Oversluitclaim probeert al enige tijd gedupeerden te verzamelen voor een collectieve claimprocedure.

Tegen de uitspraak bij het Kifid is geen beroep mogelijk. Partijen kunnen de zaak nog wel aan de rechter voorleggen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X