Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Minister Plasterk trekt stekker uit modernisering bevolkingsregister

Minister Plasterk wil stoppen met het geldverslindende ICT-project rond de modernisering van het bevolkingsregister. Dat zei hij vanavond tegen de Tweede Kamer. Vorige week zette hij het project nog in de ijskast, maar nu blaast hij het dus helemaal af. Plasterk moet daarover nog wel in gesprek met gemeenten, die een belangrijke stem in het proces hebben. ,,Maar mijn inzet is dat we gaan stoppen en daarmee is het natuurlijk een fait accompli.’’

De zogeheten Basisregistratie Personen bleek 33 maanden vertraging op te lopen en 50 miljoen euro extra te gaan kosten, zo berekende het onafhankelijke Bureau ICT-toetsing. Dat terwijl er al 90 miljoen in gestoken is.

Uiterst kritisch
De Tweede Kamer is uiterst kritisch op Plasterk vanwege het ICT-debacle. ,,Het lijkt erop dat de minister zich jarenlang met een kluitje in het riet heeft laten sturen en ondertussen declaraties is blijven tekenen’’, zei PVV-Kamerlid Martin Bosma. SP’er Ronald van Raak: ,,In 2013 was alles nog prima rond dit project. Heeft de minister de Kamer ronduit verkeerd geïnformeerd of heeft hij er in vier jaar tijd een puinhoop van gemaakt?’’ Plasterk stelt dat hij de Kamer altijd direct heeft geïnformeerd.

De modernisering van de Gemeentelijke Basisadministratie, voorheen het bevolkingsregister, was onder meer nodig omdat overheden graag één systeem willen waarin wijzigingen van de persoonsgegevens zoals naam of verblijfplaats direct verwerkt worden en altijd online beschikbaar zijn.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X