Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Wiebes: zzp’ers hebben niets te vrezen

Zzp’ers en opdrachtgevers hebben niets te vrezen van eventuele boetes en naheffingen. Dat staat in een brief die staatssecretaris Wiebes (Financiën) heeft verstuurd naar enkele tientallen branches. ,,Als een opdrachtgever een zzp'er inhuurt en de Belastingdienst achteraf constateert dat er sprake is van loondienst, zal de fiscus geen naheffing, boetes en correctieverplichtingen voor de loonheffingen opleggen. In dat opzicht kunnen opdrachtgevers dus met een gerust hart zaken doen met zzp’ers”, aldus Wiebes.

Begin volgende maand krijgen ruim een half miljoen zzp’ers een brief met dezelfde strekking.

Handhaving opgeschort
De bewindsman heeft eind vorig jaar besloten om de handhaving van zijn nieuwe wet om schijnconstructies tegen te gaan op te schorten tot 2018. Wiebes ging over tot die maatregel, omdat er veel onduidelijkheid bestond over de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA). Veel bedrijven namen daardoor massaal afscheid van hun zzp'ers.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Financiën is het de bedoeling om de onzekerheid bij zzp’ers en opdrachtgevers weg te nemen. ,,We zullen alleen optreden tegen kwaadwillende partijen. Dan moet je denken aan partijen die met opzet een situatie van schijnzelfstandigheid laten ontstaan of voortbestaan.”

Huiverig
Zzp-expert Pierre Spaninks verwacht niet dat deze brief de onrust zal wegnemen. ,,Vooral de grote bedrijven die soms wel honderden zzp’ers inhuren blijven huiverig. Zij kunnen het niet aan hun aandeelhouders verkopen dat ze mogelijk kwaadwillend bezig zijn.”

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X