Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Wiebes zet deur fiscus op een kier

Conflicten tussen de fiscus en belastingbetalers worden iets minder geheimzinnig. Komt de rechter tussenbeide dan mag de deur van de rechtszaal in sommige gevallen toch open voor publiek. Dat blijkt uit antwoorden van staatssecretaris Wiebes (Financiën) op Kamervragen over het weren van publiek bij de veel besproken rechtszaak rond de verguisde spaartaks.

In veel andere landen is openbare belastingrechtspraak vanzelfsprekend. Maar in Nederland vinden, omwille van de privacy, de meeste fiscale geschillen achter gesloten deuren plaats. Daarover ontstond vorige maand veel ophef na berichtgeving in De Telegraaf. De Bond voor Belastingbetalers, die de zaak had aangespannen namens alle belastingbetalers die de spaartaks moeten betalen, had namelijk helemaal geen bezwaar tegen een openbare zitting. De actiegroep verzocht de rechtbank Haarlem dan ook om de deuren te openen. Maar de fiscus blokkeerde dat verzoek, zodat De Telegraaf geen verslag kon doen van het verloop van de zitting.

Volgens Leo Stevens, emeritus hoogleraar fiscale economie, wees de fiscus het verzoek ten onrechte af. En ook bij enkele Kamerleden wekte de opstelling van de overheid, die transparant hoort te zijn, verbazing.

Wiebes gaat belastinginspecteurs nu instrueren dat zij een verzoek om openbare behandeling niet langer mogen weigeren wanneer het, zoals bij de spaartaks, een zogenoemde massaal-bezwaarprocedure betreft. Zo’n procedure raakt „per definitie een grote groep belastingplichtigen”, aldus de staatssecretaris.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X