Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Nederland nipt in top 10 rijkste landen

Nederland is drie plaatsen gezakt op de lijst van rijkste landen ter wereld. Met een gemiddeld nettovermogen per hoofd van de bevolking van 80.180 euro in 2015 staat Nederland nu op de negende plaats zo blijkt uit het nieuwste Global Wealth Report van verzekeraar Allianz. Daarin worden het vermogen en de schulden van huishoudens in meer dan vijftig landen geanalyseerd.

Nederland is drie plaatsen gezakt op de lijst van rijkste landen ter wereld. Met een gemiddeld nettovermogen per hoofd van de bevolking van 80.180 euro in 2015 staat Nederland nu op de negende plaats, zo blijkt uit het nieuwste Global Wealth Report van verzekeraar Allianz. Daarin worden het vermogen en de schulden van huishoudens in meer dan vijftig landen geanalyseerd.

Zwitserland is voor het derde jaar op rij lijstaanvoerder, gevolgd door de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Verder staan vooral Scandinavische en Aziatische landen in de top van de lijst. België is de trotse nummer vijf.

Als het om bruto financieel vermogen gaat, is Nederland het enige land in de eurozone dat in de top 10 staat. Volgens de onderzoekers is dat geen toeval, omdat Nederland een van de beste pensioenstelsels ter wereld heeft. De schuld per hoofd van de bevolking is in Nederland met 49.520 euro wel aanzienlijk hoger dan in andere landen.

In Nederland zwakte de groei van het vermogen sterk af, van 13,3 procent in 2014 naar 3,6 procent vorig jaar. Wereldwijd werd een toename van 4,9 procent gemeten. Ook dit is fors minder dan in voorgaande jaren. In de drie voorgaande jaren groeide het vermogen met gemiddeld 9 procent.

De onderzoekers wijzen met een beschuldigende vinger onder meer naar het "extreme monetaire beleid" dat zelfs geen invloed meer heeft op de prijzen van bezittingen. Omdat de rente onverminderd hard daalt, ziet het er vooral voor spaarders niet goed uit, concluderen ze.

Verder blijkt uit het onderzoek dat de armoede in de afgelopen jaren wereldwijd sterk is gedaald. Hoewel de meeste van de vijf miljard mensen in de onderzochte landen nog altijd tot de lagere welvaartsklasse behoren, is hun aandeel iets afgenomen. Momenteel behoort 69 procent van de totale bevolking tot de lagere welvaartsklasse, tegenover 80 procent in 2000.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X