Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Nederland is meest concurrerende economie van Europese Unie

Nederland is dit jaar de meest concurrerende economie van de Europese Unie. Op de wereldwijde ranglijst is ons land één plek gestegen naar de vierde positie, waardoor Duitsland voorbij is gestreefd, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van het World Economic Forum (WEF). Alleen Zwitserland, Singapore en de Verenigde Staten scoren beter. In de jaarlijkse publicatie worden 138 landen onder de loep genomen.

Volgens de Rotterdamse hoogleraar bedrijfskunde Henk Volberda dankt Nederland de hoge plaats onder meer aan zijn goede infrastructuur, gezondheidszorg en hoger onderwijs. Ook loopt Nederland voorop met de toepassing van nieuwe technologieën. Volberda's onderzoeksinstituut Inscope verzamelde de gegevens voor Nederland bij de WEF-studie.

Achilleshiel
De enige echte achilleshiel van Nederland blijft de financiële dienstverlening van banken aan het bedrijfsleven, aldus de professor. Hij wijst er onder meer op dat de kredietverstrekking aan het midden- en kleinbedrijf hier nog stukken beter kan.

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) vindt dat Nederland veel heeft om trots op te zijn. ''Dit rapport laat zien dat we een van de meest geavanceerde en innovatieve economieën van de wereld hebben", aldus Kamp. "Om de concurrentie ook in de toekomst voor te blijven, is het zaak niet stil te zitten. In het belang van werkgelegenheid en economische groei moeten we deze positie verder versterken en uitbouwen. Wie weet staan we volgend jaar dan weer een plek hoger op deze ranglijst."

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X