Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Hoe lang nog tot er onbemande schepen varen?

De besturing van een schip is moeilijker te automatiseren dat die van een auto. Toch is de verwachting dat er over twintig jaar onbemande schepen over de oceanen varen. Wat moet er tussen nu en dan nog gebeuren en wat zijn de gevolgen voor de arbeidsmarkt?

‘De ontwikkeling van drones en zelfrijdende auto’s werkt heel aanstekelijk’, aldus Robert Hekkenberg, universitair docent maritieme techniek op de TU Delft. ‘Als je twee, drie jaar geleden over autonoom varen begon, reageerden mensen heel sceptisch. Maar door Google en Tesla lijkt het ineens helemaal zo gek niet meer. Ik merk dat mensen daar enthousiast van worden: als zij het kunnen, kunnen wij het misschien ook wel!’

En dus is Hekkenberg, samen met Johan de Jong van maritiem onderzoeksinstituut Marin in Wageningen, druk bezig om financiering te krijgen voor onderzoeksprojecten op het gebied van autonoom varen. De maritieme industrie staat te trappelen om mee te doen aan deze projecten. ‘Het heeft me verbaasd hoe enthousiast ze zijn. Ik heb nog nooit zo makkelijk een paar miljoen euro bij elkaar verzameld.’

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X