Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Attestatie de Vitae is geen bewijs van emigratie

Met een geldige ‘Attestatie de Vitae’ kan iemand bewijzen dat hij op een bepaald moment in leven was. Zo’n document is echter geen bewijs dat iemand is geëmigreerd, zo blijkt uit een uitspraak van Hof Amsterdam.

Een man die eigenaar was van een woning in Nederland had verklaard in 2005 zijn woonplaats in Thailand te hebben. Hij probeerde dit te bewijzen door het overleggen van zogeheten ‘Attestaties de Vitae’ die zouden zijn ondertekend door de Nederlandse ambassade in Bangkok. De Belastingdienst meende dat deze documenten vervalsingen waren.

Maar dat was volgens de belastingrechter niet eens van belang. De attestatie houdt namelijk niet meer in dan dat bewezen is dat iemand nog in leven is. Uit niets bleek dat de Nederlandse ambassade de fiscale woonplaats van de man had onderzocht. De man kwam nog met andere stukken aanzetten. Zo overlegde hij een verklaring van zijn huisarts, waarin de huisarts schreef dat de man tegenover hem had gesteld niet meer in Nederland te wonen. Ook liet de man een verklaring zien van een organisatie die vermeldde dat hij was verzekerd volgens een ‘International Health Care Plan’. Maar geen van beide verklaringen vormden bewijs dat de man naar Thailand was geëmigreerd. Het hof oordeelde dat de man in 2005 nog steeds in Nederland woonde.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X