Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Blauwe envelop nog wel voor Nederlanders in België en Duitsland

Raar maar waar. De roemruchte blauwe envelop van de Belastingdienst zal de komende tijd uit Nederland verdwijnen. Maar met name in de Belgische en Duitse grensstreek zal hij mogelijk nog jaren volop worden bezorgd.

De Belastingdienst wordt in Nederland volledig gedigitaliseerd. Iedereen krijgt een soort mailbox bij de Belastingdienst die alleen toegankelijk is met een elektronische handtekening, de DigiD. Mensen die in het buitenland wonen, maar in Nederland belasting betalen dan wel toeslagen ontvangen, zijn voorlopig ontheven van de plicht om alles digitaal te melden aan de Belastingdienst. Zij mogen dat wel doen, maar hoeven het niet.

Nederbelgen
Dat heeft er vooral mee te maken dat slechts een klein deel van de zogenaamd 'niet-ingezeten belastingplichtigen' een DigiD heeft. Tot drie jaar geleden werd zelfs geen DigiD verstrekt aan bijvoorbeeld Nederlanders die in Duitsland of België woonden. Sinds 2013 gebeurt dat wel, maar daarvoor moeten de zogenaamde Nederbelgen en Nederduitsers wel een hoop moeite doen. Na de digitale aanvraag moet men persoonlijk een activeringscode afhalen in een Nederlands gemeentehuis. Daarvoor zijn welgeteld 4 grensgemeenten aangewezen: Enschede, Maastricht, Echt-Susteren en Montferland. Verder zijn er alleen afhaalpunten op Schiphol en in de gemeente Den Haag.

Papieren aanslagbiljet
Slechts een klein gedeelte van de Nederlanders die over de grens in België en Duitsland wonen heeft daardoor nu een DigiD. In totaal wonen zo'n 150.000 Nederlanders net buiten de eigen landsgrenzen. Ook Duitsers en Belgen die buiten Nederland wonen, maar hier wel werken, zijn belastingplichtig in ons land. Ook zij (zo'n 50.000 in getal) krijgen vooralsnog gewoon een papieren aanslagbiljet.

Datzelfde geldt ook voor alle buitenlanders die bezit hebben in Nederland en daarover in Box 3 belasting moeten betalen. Zoals bijvoorbeeld de Duitse eigenaar van een vakantiewoning in Zeeland.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X